2009-12-12 (lördag)
Receptet ger 40 st goda ischoklad som tar ca 30 minuter (+ svaltid) att tillaga.
200 g | Marabou Daim |
100 g | kokosfett |
(ischokladformar) |
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
- Smält även kokosfettet i en kastrull och låt svalna av lite.
- Blanda choklad och kokosfett väl.
- Fördela chokladsmeten i ischokladformarna. Lättast går det om man först fördelar Daimkrosset i formarna med en sked och sedan fyller upp med resten av den smälta chokladen.
- Låt svalna. Lägg dem i burkar med lock med smörgåspapper mellan lagren. Förvara svalt.
Sonen, 7 år: “Världens godaste ischoklad.”
Dottern, 9 år: “Jättegoda.”
Mamman: “Mycket goda, t.o.m. godare än försöket med Schweizernöt.”
Kommentar: Familjens favoritchoklad nr 1 är numera Marabou Daim, så därför var det självklart att det var just det chokladet som vi testade att blanda i årets ischoklad. Det blev mycket lyckat.
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, jul, choklad, ischoklad, barn, familj)
Mmmm, jag älskar daim så detta måste vara jättegott!
Med Daim i kan det bara bli gott! 🙂
Men jag fattar inte?! Det står ju att jag skall smälta all choklad och sedan blanda ihop med kokosfett (oxå smält). Vart får jag daimkrosset ifrån som jag först skall lägga i formarna?!?!
Erika B, När man smälter chokladen (som innehåller Daimkross) så kommer daimkrosset att samlas på bottnen av den smälta chokladen. Detta daimkross fördelar jag först i formarna med hjälp av en sked innan jag häller över resten av den smälta chokladen.
Dajm är nog det godaste som finns bland vanligt svenskt godis 🙂
Här får du ett recept på en lite mörkare variant av ischoklad i utbyte
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/12/13/ischoklad/
Ha en riktigt fin Jul
Vi på Strange Bakery vill önska dej en riktigt God Jul!:)