2010-02-03 (onsdag)
Rester från gårdagens middagsspaghetti blir grunden i dagens goda lunch-sallad.
tillagade Gröna Linser, gogreen | |
kokt, kall spaghetti | |
vitvinsvinäger | |
rapsolja | |
salt | |
svartpeppar | |
1 st | tomat |
½ st | grön paprika |
(ev. salladsdressing) |
- Skölj linserna under rinnande vatten.
- Skölj, rensa ur och dela tomat och paprika i mindre bitar.
- Blanda vinäger, olja, salt och peppar i en skål.
- Blanda ner spaghetti (klippt i mindre bitar), tomat, paprika och linser i vinägerblandningen.
- Blanda ev. även ner en klick av en god salladsdressing i pastasalladen för extra smak.
- Servera salladen tillsammans med en smörgås.
Mamman: “Väldigt god sallad som blir matig tack vare pastan och linserna. En smörgås till behövdes dock för att det inte skulle bli för enformigt.”
Kommentar: Här gäller det att ta det försiktigt med vinägern eftersom den lätt kan ta över helt. Annars är detta ett gott sätt att ta tillvara resterna från gårdagens spaghetti-middag. Perfekt för lunchlådan.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, vegetariskt, linser, gogreen)
Låter gott! Alltid bra att få tips om vad man kan göra med resterna.
Igår stekte jag upp lite torra brödskivor i stekpannan tillsammans med lite olivolja. Efteråt strök jag en vitlöksklyfta över dem och stoppade sedan en hamburgare med tillbehör mellan skivorna! Gott!
Just nu har jag “Veronique tipsar” på min blogg! Ta en titt och se om du hittar något användbart 🙂
mums vad gott. jag har också en matinspirerad blogg (men inte enbart) ikväll äter vi kroppkakor, mums!
hoppas allt är bra annars?
kram Erica
[…] samarbete med barnfamilj.se presenterar vi stolt ännu en härlig rätt och som bevisar att det inte alltid är helt […]