2010-01-29 (fredag)
En mycket god, uppskattad och smakrik kycklingrätt. Perfekt till fredagsmyset.
ca 4 st | kycklingfiléer |
lite | Grillolja allround, Santa Maria |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
lite | smör |
8 st | tortillabröd, färdigköpta eller hembakade |
lite | tacosås. färdigköpt eller hemlagad |
gurka | |
tomat | |
konserverade ananasringar | |
röd paprika | |
majskorn |
- Tina kycklingfiléerna om de är frösna.
- Strimla kycklingen och lägg den i en skål med grillolja. Strö lite piffi över och låt marinera ett tag, ju längre tid desto starkare smak.
- Skölj och dela gurka och tomat i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Låt majskornen rinna av och dela ananasringarna i mindre bitar. Lägg upp grönsakerna i serveringsskålar.
- Stek kycklingstrimlorna i lite smör i ett varmt stekjärn. Viktigt att det blir helt genomstekt.
- Värm tortillabröden en stund i ugnen.
- Låt var och en fylla sina tortillabröd med kyckling, grönsaker och sås.
Sonen, 7 år: Älskade kycklingen och vräkte på rejält. Mycket nöjd med maten.
Dottern, 9 år: Tyckte inte att den kryddiga kycklingen passade in, utan njöt av sina tortillas med enbart ananas, majs, paprika och tacosås.
Pappan: Såg förvånad ut när det vankades kyckling i taco-bröd men han gillade det. Poängterade att kycklingen var lite väl stark men god ändå.
Mamman: “Mycket gott. Väldigt kryddigt men mycket gott. Den svalkande ananasen (som jag brukar hoppa över när vi har tacos) passade väldigt bra ihop med kycklingen.”
Kommentar: Varken grilloljan eller piffin är särskilt starka var för sig men om de kombineras till en marinad så blir det uppenbarligen ett väldigt kryddstarkt resultat. Kan vara bra att veta tills nästa gång. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, kyckling, tortillabröd, fredagsmys, barn)
Mums, maken är helfrälst i kyckling i tortillas och jag är nog nästan lika fräslt jag, det är mycket godare än tacofärs 🙂
[…] Ännu en gång har vi äran att presentera ett fantastiskt härligt recept i samarbete med barnfamilj.se. […]