2010-03-11 (torsdag)
Ca 40 minuter tar denna uppskattade kasslermiddag att tillaga.
5 st | kasslerskivor |
lite | smör (att steka i) |
lite | svartpeppar |
4 st | konserverade ananasskivor |
3 dl | vispgrädde |
1 dl | chilisås, Felix |
lite | salt |
lite | svartpeppar |
ris (till 4 pers.) | |
valfri sallad/grönsaker (till servering) |
- Koka riset.
- Stek kasslerskivorna på båda sidorna i lite smör tills de får fin färg. Krydda med svartpeppar.
- Varva de stekta kasslerskivorna med ananasskivorna i en liten, ugnsfast form.
- Vispa grädden och blanda den med chilisåsen. (Eventuellt kan extra chilisås behövas. En smaksak.) Smaka av med salt och svartpeppar.
- Bred chiligrädden ovanpå kassler- och ananasskivorna.
- Gratinera kasslern mitt i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.
- Servera kasslern med ris, en anansring, chiligrädden samt en valfri sallad.
Sonen, 7 år: Trots att han egentligen tycker om både kassler, ananas och chiligrädde så ratade han rätten, förmodligen p.g.a. utseendet. Han nöjde sig med ris, ketchup och grönsaker.
Dottern, 9 år: “Detta var gott, inte illa alls.” Smakade och godkände allt, åt med god aptit.
Pappan: “Jättegott.”
Mamman: “Mycket gott. Skulle kunna tänka mig att utöka mängden ananas till nästa gång, då de blev extra goda i chiligrädden.”
Kommentar: Som vanligt när det gäller maträtter där man inte riktigt kan urskilja vad man äter så får sonen för sig att han inte tycker om det. Eftersom resten av familjen tyckte om rätten så kommer han att få fler tillfällen att vänja sig vid det, för detta kommer att göras fler gånger.
(Andra bloggar om: mat, recept, kassler, middag, barn, familj, ananas)
Åh en riktigt klassiker som jag nästan har glömt bort! Tack för påminnelsen och ha en fin dag!
Kryddburken, Den ene familjens nyheter är tydligen den andre familjens klassiker. 🙂
[…] samarbete med Barnfamilj.se presenterar vi detta recept, Kassler & ananas i ugn med chiligrädde. Vad kan vara godare än […]
detta är den absolut bästa matbloggen. 🙂
Mmm, barndomsminnen…ser riktigt gott ut!
Jag är inte så förtjust i kassler men detta är ett recept jag vill prova.
Måste tacka för en toppensida. Som “nybliven” förälder sen 4 mån tillbaka så känner jag att jag behöver inspiration och prova nya saker inför när sonen ska börja äta mat sen. Och jag har hittat perfekta sidan för det här!
🙂
Det ser verkligen bra ut, det må jag säga. Man blir väldigt sugen att prova på att laga det själv. Vill ni får ni gärna kolla in min blogg också. Jag tror att ni kan hitta andra saker där som kan kittla era smaklökar. 🙂 http://matallan.blogg.se/
Tack för ditt fina arbete!
Tack så mycket för alla snälla kommentarer. Väldigt roligt att läsa att ni uppskattar bloggen. Hoppas ni hittar hit fler gånger och att ni får nytta av sidan. 🙂
wow, innehaverskan till min andra favoritmatblogg Kryddburken applåderar i kommentarsfältet! I’m home matbloggsmässigt. 🙂 keep up the good work! det är få som uppskattar det fina med hawaiikassler i ugn dessa dagar 🙂