2010-03-25 (torsdag)
Receptet ger ca 11 våfflor som tar ca 50 minuter att göra.
3 dl | majsstärkelse, Maizena |
1 dl | kakao |
2 tsk | bakpulver |
3 msk | strösocker |
½ tsk | salt |
2 dl | vatten |
2 msk | matolja |
4 st | ägg |
lite | smör (till gräddning) |
vispad grädde eller glass (till servering) | |
hackad choklad (till servering) |
- Blanda majsstärkelse, kakao, bakpulver, strösocker och salt i en skål.
- Häll i vatten och olja och rör till en slät smet.
- Vispa ner äggen i smeten.
- Värm våffeljärnet, smöra in det och grädda våfflorna. (Jag tog ca 0,5-0,75 dl smet per våffla.)
- Lägg upp våfflorna på galler efterhand som de blir klara.
- Servera chokladvåfflorna tillsammans med t.ex. vispad grädde eller vanlijglass och krossad choklad.
Sonen, 7 år: “Nams!” (Nöjde sig dock med en våffla, sedan blev det för mäktigt.)
Dottern, 9 år: “Den första var jättegod… men det räcker med en.”
Mamman: “Väldigt kraftig kakaosmak på våfflorna, som nog inte bör ätas utan tillbehör. Tillsammans med chokladgrädden så var detta däremot riktigt gott. Tror det hade gjort sig ännu bättre tillsammans med vaniljglass/chokladkross.”
Kommentar: Dagen till ära, Våffeldagen, så beslöt jag mig för att testa receptet på chokladvåfflor som jag hittat på alltommat.se. Det blev faktiskt riktigt bra, för att vara en efterrätt, men det är ju inga “riktiga” våfflor. Det blir m.a.o. till att även grädda en sats traditionella våfflor. 🙂
(Andra bloggar om: recept, våfflor, våffeldagen, barn, familj)