2010-09-10 (fredag)
Resterna av broccolimoset blir grunden i en god lunch för två som tar ca 40 min att tillaga.
ca 4 dl | broccoli-potatismos, kall (se recept) |
2 st | ägg |
ca 2 msk | vetemjöl |
smör/flytande Milda (att steka i) | |
Tillbehör: | |
1-2 pkt | bacon |
några | körsbärstomater |
1/4 st | gurka |
lingon |
- Vispa sönder äggen lite lätt.
- Blanda i mjölet och sedan moset.
- Rör tills det blir en slät smet.
- Hetta upp lite smör/margarin i en stekpanna och klicka ut lagom stora plättar. Stek några plättar åt gången, några minuter per sida.
- Stek baconen i omgångar i ett stekjärn utan fett. (Häll av överflödigt fett med jämna mellanrum.)
- Skölj och skiva grönsakerna.
- Servera plättarna med bacon, grönsaker och lingon.
Mamman: “Krispiga potatisplättar med en svag smak av broccoli. Supergott! Tillsammans med baconen och lingonen så blev det en riktigt festlig lunch.”
Kommentar: Egentligen tycker barnen också om potatisplättar men den gröna färgen var alltför avskräckande för dem, så de var inte ledsna över att de blev utan. 🙂
Jag gjorde något liknande här om dagen men med matbananer (plantain) som jag kokade (20 min) och mosade ihop med lite smör, vetemjöl, salt och peppar.