2010-09-21 (tisdag)
En god men inte så mättande lunch som uppskattades av båda barnen.
färska majskolvar | |
stor kastrull med saltat vatten | |
Tillbehör: | |
smör | |
salt | |
svartpeppar |
- Rensa bort bladen och trådarna från majskolvarna och skär till kanterna.
- Koka majskolvarna i en stor kastrull med rikligt med saltat vatten tills majskornen är mjuka. Testa med en provsticka efter ca 7-8 minuter.
- Servera med smör, salt och svartpeppar.
Sonen, 8 år: “Heja mamma!” Trots att hans lösa tand hindrade honom från att njuta av majskolvarna på rätt sätt (vi fick skära loss dem från kolven) så tyckte han att det var jättegott.
Dottern, 9 år: Mumsade glatt i sig sin majskolv med smör och salt.
Mamman: “Krispigt och gott! Bättre än de djupfrysta majskolvarna.”
Kommentar: Ett inlägg om att koka majs? Det är väl bara till att koka dem tills de blir mjuka? Jo visst men helt självklart är det faktiskt inte.
Tydligen blir majskolvarna hårda om de kokas för länge. Enligt vissa sker detta redan efter 10 minuter medan andra tycker att 15 minuter är lagom koktid. Man får m.a.o. prova sig fram och om de efter 20 minuter fortfarande är hårda så finns ju risken att de inte är råa utan överkokta. Enkelt när man vet det, precis som med allt annat. 😀
(Andra bloggar om: mat, majskolvar, majs, barn)
Jag brukar grilla mina majskolvar efter jag kokt dom (bara färska). blir smaskens!