2006-06-21 (onsdag)
God mat kan man inte äta för ofta. Tar ca 1½ timme.
5 st | skinkinnanlår |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
lite | flytande Milda (till stekning) |
ca 1,5 kg | nypotatis |
en nypa | salt |
1 knippe | dillkvistar |
1 knippe | gräslök |
1 pkt | kaffegrädde |
några | babyplommontomater |
- Skölj nypotatisen, kör dem 1-2 minuter i potatisskalaren. Skär sedan bort ev. skönhetsfläckar.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten med lite dillkvistar i ca 20 min.
- Skölj och klipp gräslöken i mindre bitar.
- Stek köttet i lite flytande Milda. Krydda.
- Skölj och skiva tomaterna.
- Servera skinkinnanlåren med nypotatis, kaffegrädde, gräslök och skivade babyplommontomater.
Sonen, 3 år: Åt enorma mängder av potatis, kött och grädde. Verkade inte finnas någon botten i honom.
Dottern, 5 år: Samma som ovanstående förutom att hon älskar tomater och hoppar över grädden.
Pappan: Mycket förtjust. Åt senare än oss andra tre och blev därför inte riktigt mätt. Först till grytan… hehe.
Mamman: Mycket förtjust. Var en av de första i grytan…
Kommentar: Uppskattad rätt som vi kommer att äta ofta i sommar.
“Favorit i repris”-kommentar: Samma rätt som den 16:e fast utan de kokta grönsakerna. Reserven babyplommontomaten blev dock inte heller godkänd av pappan och sonen. Dessutom marinerade jag inte köttet utan kryddade medan jag stekte. Gav lite mindre kryddsmak.