Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-21 (onsdag)
Innanlår

God mat kan man inte äta för ofta. Tar ca 1½ timme.

5 st skinkinnanlår
  Piffi Allkrydda, Kockens
lite flytande Milda (till stekning)
ca 1,5 kg nypotatis
en nypa salt
1 knippe dillkvistar
1 knippe gräslök
1 pkt kaffegrädde
några babyplommontomater
  1. Skölj nypotatisen, kör dem 1-2 minuter i potatisskalaren. Skär sedan bort ev. skönhetsfläckar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten med lite dillkvistar i ca 20 min.
  3. Skölj och klipp gräslöken i mindre bitar.
  4. Stek köttet i lite flytande Milda. Krydda.
  5. Skölj och skiva tomaterna.
  6. Servera skinkinnanlåren med nypotatis, kaffegrädde, gräslök och skivade babyplommontomater.

Sonen, 3 år: Åt enorma mängder av potatis, kött och grädde. Verkade inte finnas någon botten i honom.
Dottern, 5 år: Samma som ovanstående förutom att hon älskar tomater och hoppar över grädden.
Pappan: Mycket förtjust. Åt senare än oss andra tre och blev därför inte riktigt mätt. Först till grytan… hehe.
Mamman: Mycket förtjust. Var en av de första i grytan…

Kommentar: Uppskattad rätt som vi kommer att äta ofta i sommar.

“Favorit i repris”-kommentar: Samma rätt som den 16:e fast utan de kokta grönsakerna. Reserven babyplommontomaten blev dock inte heller godkänd av pappan och sonen. Dessutom marinerade jag inte köttet utan kryddade medan jag stekte. Gav lite mindre kryddsmak.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se