2006-05-12 (fredag)
Snabbt och billigt.
500g | fläskfärs |
1 st | gul lök |
½ st | grön paprika |
Flytande Milda | |
tomatpuré | |
ketchup | |
salt, svartpeppar, Piffi Allkrydda | |
snabbmakaroner, Kungsörnen (till 4 pers.) | |
majskorn, djupfrysta (till 3 pers.) |
1. Hacka paprikan, skala och hacka löken.
2. Fräs grönsakerna i lite margarin.
3. Fräs samtidigt färsen på ett annat stekjärn.
4. Smaksätt färsen med tomatpuré, ketchup, salt, peppar och piffi.
5. Koka snabbmakaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Blanda i paprikan och löken i färsen och stek tills allt är klart.
7. Tillaga majskornen enligt anvisningarna på förpackningen.
8. Servera köttfärsgrytan med makaroner, majskorn och ketchup.
Sonen, 3 år: Äter mycket pasta och majs.
Dottern, 5 år: Mycket negativ till en början och vägrar äta. Har till slut ätit ganska mycket av allt.
Pappan: Nöjd. Den ende av oss som är riktigt glad för köttfärssås. Skippade dock majsen.
Mamman: “Paprikan sätter en god smak. Inte dumt alls.”
Kommentar: Bra rätt som går snabbt att göra och är billig.