2006-05-21 (söndag)
Ca en timme tar denna rätt att tillaga.
8 st | (snabb) hamburgare, Scan |
pommes frites, Felix (till 4 pers.) | |
1 påse | rödvinssås, BlåBand |
2½ dl | vatten |
broccolibuketter, Findus frysta (till 2 pers.) | |
majskorn, Findus frysta (till 3 pers.) | |
(ketchup) |
1. Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
2. Stek hamburgarna i lite matfett i stekpanna.
3. Lägg de djupfrysta broccolisarna i en kastrull och täck dem med kallt vatten.
4. Låt broccolin koka ca 2 minuter. Häll i de djupfrysta majskornen i kastrullen mot slutet.
5. Häll i ca 1 dl kallt vatten i kastrullen och dra den från plattan. Låt grönsakerna stå under lock i ca 5 minuter innan vattenet slås av.
6. Tillaga rödvinssåsen enligt anvisningarna på paketet.
7. Servera hamburgarna med pommes frites, rödvinssås, majskorn och broccolibuketter.
Sonen, 3 år: Äter en del hamburgare, lite majs och ännu mindre pommes.
Dottern, 5 år: “Mer pom-pom-pommes!” Sjungande glad äter hon stora mängder av en av sina favoriträtt: hamburgare och pommes. Åt mycket majs men tyckte inte om såsen.
Pappan: Tycker om maten men var lite frågande till såsen.
Mamman: “Såsen var lite väl besk för min smak. Annars var det gott.”
Kommentar: Dottern blir extremt mätt och glad. Föräldrarna äter sansat och sonen lite halvdant. En av de bättre maträtterna mao. Såsen var dock ingen hit.