Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-05-24 (onsdag)
Potatisgratäng Ytterfilé

Variant av potatisgratäng när man inte har vispgrädde hemma.

ca 1,4 kg potatis (med skal)
1 st gul lök
2 dl mjölk, standard
100 g riven herrgårdsost
svartpeppar, grovmalen
salt
flytande Milda
300 g fläskytterfilé
Piffi Allkrydda, Kockens
cocktailtomater (till 4 pers.)

1. Skala och skiva potatis och lök.
2. Varva potatis, lök, ost och kryddor i en smord ugnsform. Avsluta med ett lager potatis.
3. Häll över mjölken.
4. Ringla över lite flytande Milda.
5. Gratinera i ugn i ca 50 min i 225 grader.
6. Skär fläskytterfilé i centimetertjocka skivor.
7. Stek köttet ca 3×3 minuter och krydda med piffi.
8. Skölj och halvera cocktailtomaterna.
9. Servera ytterfilén med potatisgratäng och cocktailtomater.

Sonen, 3 år: Äter varken gratäng eller tomater. Tycker om köttet iallafall.
Dottern, 5 år: Äter inte gratäng. Tycker om kött och tomater.
Pappan: “Kryddor, kryddor, kryddor men gott. Svartpeppar rules!”
Mamman:”Mycket gott men lite väl mycket ostsmak i gratängen.”

Kommentar: God rätt som iallafall uppskattas av föräldrarna. Ska dock hålla igen på svartpepparn nästa gång. Middagen tar ca 1½ timme att tillaga.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se