2006-05-26 (fredag)
Receptet är från ICA-kuriren från början. Här har jag lagt till och dragit ifrån lite.
4 st | skinkschnitzlar (oklubbade) |
salt | |
svartpeppar | |
3 brk | ananasringar (á 220 g netto) |
2 brk | ananasspad (á 220 g netto) |
3 dl | vatten |
2 msk | maizenaredning, brun |
1 knippe | gräslök |
ris (till 4 pers) |
1. Koka riset.
2. Bryn köttet på båda sidorna och krydda det. Lägg upp köttet på ett fat.
3. Häll ananasspadet från två burkar (ca 1 3/4 dl) samt 3 dl vattnet i stekpannan. Häll i maizenan när det börjar puttra.
4. Lägg i köttet och ananasringarna från två av burkarna och låt puttra i några minuter.
5. Strö över rikligt med klippt gräslök och servera direkt.
6. Servera schnitzlarna med kokt ris, gräslöksås och ananas.
Sonen, 3 år: “Köttet var jättegott.” Äter av allt. Tar ananasen som inte varit med i stekjärnet.
Dottern, 5 år: Äter av allt. Även hon föredrar ananas direkt ur burk.
Pappan: “Jag älskar ananas.” Toppbetyg.
Mamman: “Väldigt gott. Mört kött med mycket (men inte för mycket) ananassmak.”
Kommentar: Ca 40 minuter tar denna mumsiga rätt att tillaga. (Pappans kommentar: “Det var ingen som sa blä om det, så det var ju rätt positivt faktiskt.”)