2006-05-28 (söndag)
Från det att potatisen sätts in i ugnen tar det ca en timme att fixa denna utsökta maträtt som hela familjen tycker om.
1 påse | Pommes Chateau, Felix 1800 g |
salt | |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
5 st | skinkinnanlår |
1 påse | bèarnaisesås, BlåBand |
1½ dl | vatten |
30 g | margarin |
1 st | tomat |
1. Sätt in potatisklyftorna mitt i ugnen i 225 grader. (Ca 50-60 min om man använder en mindre form, kortare tid i ugnens stora ugnsform.) Vänd och krydda lite då och då med salt och piffi.
2. Stek köttet och krydda det på båda sidor med piffi.
3. Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Skölj och skiva tomaten.
5. Servera köttet med potatisklyftorna, såsen och tomaten.
Sonen, 3 år: Äter mycket av allt utom såsen.
Dottern, 5 år: Äter enorma mängder av allt.
Pappan: Hoppar över såsen men äter enormt av allt annat. Dessutom glufsade han glatt i sig alla rester.
Mamman: “Bland det godaste jag ätit på länge.”
Kommentar: Alla njöt av maten och blev mätta och glada. Högsta betyg med en guldstjärna i kanten.