2006-06-03 (lördag)
Väl tilltagen sats som gräddas i ugnens långpanna.
5 st | ägg |
12 dl | mjölk |
6 dl | vetemjöl |
3/4 tsk | salt |
3 pkt | bacon |
lingon |
- Vispa sönder äggen lätt.
- Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl.
- Vispa till en slät smet och fyll på med resten av mjölken.
- Lägg ett bakplåtspapper i ugnens långpanna och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30-35 minuter eller tills den fått vacker guldbrun färg och smeten blivit helt stel.
- Låt pannkakan stå några minuter innan den skärs upp.
- Stek baconen på ett stekjärn. (3 pkt tar ca 40 min att steka.)
- Servera ugnspannkakan med knaperstekt bacon och lingon.
Sonen, 3 år: Sjuk, äter endast några kex.
Dottern, 5 år: “NAMS!” Tyckte väldigt mycket om ugnspannkaka och speciellt bacon och lingon.
Pappan: Tycker mycket om det.
Mamman: “Smakar riktigt mumsigt.”
Kommentar: Tar lite mer än en timme att tillaga och det blir inte så mycket över. Näst intill toppbetyg.