2006-06-10 (lördag)
Enkel rätt som, pga pommesen, likväl tar ca en timme att tillaga.
pommes frites, Felix (till 4 pers.) | |
6 st | kasslerskivor |
svartpeppar, grovmalen | |
majskorn (till 4 pers.) | |
—– | |
lite | gräddfil |
mycket | taco bordskrydda, Santa Maria |
lite | salt |
½ st | gul lök, finhackad |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Blanda den finhackade löken och valfri mängd tacokrydda med gräddfilen. Smaka av med lite salt.
- Stek kasslerskivorna några minuter per sida. Peppra.
- Tillaga majskornen.
- Servera kasslern med pommes, majs och en klick tacosås.
Sonen, 3 år: Äter mycket pommes, majs samt lite kassler.
Dottern, 5 år: Åt mycket av allt utom såsen.
Pappan: Beskrev såsen som “fjantig”, men åt den trots det. Ratade majsen men tyckte resten var mumsigt.
Mamman: “Allt var mycket gott.”
Kommentar: Som vanligt var det bara mamman som ville ha såsen. Trots det var detta en rätt som hela familjen tycker om.