Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-18 (söndag)
chokladtoppar

Här är hela skörden uppradad. Jag gör en plåt med hälften av degen, det blir 30 toppar. Sedan hjälper barnen till med den andra plåten.

1 dl florsocker
200 g smör eller margarin
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
100 g Marabou mjölkchoklad
  1. Blanda socker, matfett och de båda mjölsorterna.
  2. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Gör en liten fördjupning i kakans mitt.
  4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 11-14 minuter.
  5. Låt kakorna kallna på plåten.
  6. Bryt/klipp chokladen i minibitar. Lägg dem i en mikrougnssäker skål. Smält försiktigt chokladen i mikron i korta intervaller och rör ofta.
  7. Häll den smälta chokladen i en plastpåse och klipp ett minimalt hål i ena hörnet.
  8. Spritsa ut choklad i kakornas fördjupningar.
  9. Förvara kakorna i kylen/svalen.

Sonen, 3 år: Kakmonster. Kommentar överflödig.
Dottern, 5 år: Kakmonster. Kommentar överflödig.
Pappan: Tycker vanligtvis inte om småkakor men dessa gick bra. “Smakar ju som vanlig choklad.”
Mamman: “Mycket goda kakor. Kommer att göra dem fler gånger.”

Kommentar: Innan jag var framme och justerade receptet så hette kakorna “Minttoppar” och fanns i “Sju sorters kakor” från ICA bokförlag. Tar ca 1 timme och 45 minuter att bli klar med alla kakorna om man räknar in tiden då de svalnar innan man spritsar i chokladen.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se