2006-06-18 (söndag)
Här är hela skörden uppradad. Jag gör en plåt med hälften av degen, det blir 30 toppar. Sedan hjälper barnen till med den andra plåten.
1 dl | florsocker |
200 g | smör eller margarin |
1 dl | potatismjöl |
4 dl | vetemjöl |
100 g | Marabou mjölkchoklad |
- Blanda socker, matfett och de båda mjölsorterna.
- Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Gör en liten fördjupning i kakans mitt.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 11-14 minuter.
- Låt kakorna kallna på plåten.
- Bryt/klipp chokladen i minibitar. Lägg dem i en mikrougnssäker skål. Smält försiktigt chokladen i mikron i korta intervaller och rör ofta.
- Häll den smälta chokladen i en plastpåse och klipp ett minimalt hål i ena hörnet.
- Spritsa ut choklad i kakornas fördjupningar.
- Förvara kakorna i kylen/svalen.
Sonen, 3 år: Kakmonster. Kommentar överflödig.
Dottern, 5 år: Kakmonster. Kommentar överflödig.
Pappan: Tycker vanligtvis inte om småkakor men dessa gick bra. “Smakar ju som vanlig choklad.”
Mamman: “Mycket goda kakor. Kommer att göra dem fler gånger.”
Kommentar: Innan jag var framme och justerade receptet så hette kakorna “Minttoppar” och fanns i “Sju sorters kakor” från ICA bokförlag. Tar ca 1 timme och 45 minuter att bli klar med alla kakorna om man räknar in tiden då de svalnar innan man spritsar i chokladen.