2006-06-19 (måndag)
Ca en timme tar denna rätt att tillaga.
6 st | fläskkotletter |
grillkrydda, Santa Maria | |
pommes frites, Felix (till 4 pers.) | |
salt | |
1 påse | bèarnaisesås, BlåBand |
1½ dl | vatten |
30 g | margarin |
1 st | tomat |
ketchup | |
chilisås, Felix |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Gör hack i fettkanterna på kotletterna och torka av dem.
- Stek kotletterna några minuter på varje sida och krydda med grillkryddan.
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skölj och skiva tomaten.
- Servera kotletterna med pommes, béarnaise och tomatskivor.
Sonen, 3 år: Åt endast lite pommes med ketchup, ville inte ens smaka något annat. På väg att bli sjuk?
Dottern, 5 år: Åt mycket pommes, béarnaise och ketchup. Även ändbiten på tomaten slank ner. Smakade endast en stackars liten köttbit. Tyckte om den, sade hon, men ville inte ha mer. Hmmm…
Pappan: Bytte ut béarnaisesåsen mot chilisås och åt glupskt.
Mamman: “Mycket gott.”
Kommentar: I vanliga fall är kött ett säkert kort även hos barnen. Jag borde vara en hjälte. Vad gick fel?