2006-06-20 (tisdag)
Gräddigt och mäktigt. Tar ca en timme att tillaga.
4 st | minutbiffar |
grillkrydda, Santa Maria | |
potatis (till 4 pers.) | |
3 dl | vispgrädde |
lite | soja, Colorit |
lite | isbergssallad |
några | babyplommontomater |
1/4 st | gurka |
- Skala och koka potatisen.
- Torka av och stek köttet några minuter på var sida. Krydda.
- Häll vispgrädden över köttet och låt puttra några minuter, tills köttet är klart.
- Färga såsen till valfri brunhetsstyrka med sojan.
- Skölj och skiva grönsakerna.
- Servera minutbiffarna med kokt potatis, gräddsås och en blandad grönsallad.
Sonen, 3 år: Ingen salladskille. Ingen såskille heller. Andra dagen i rad han köttvägrar. Blev därför en väldigt tråkig middag för hans del: enbart potatis.
Dottern, 5 år: Smakade köttet men lämnade ett grymt omdömme: “Man kan inte sluta tugga det. Det är som tuggummi.” Åt desto mer av gurka, tomat och potatis.
Pappan: Hoppade över grönsakerna. Verkade att tycka om resten av maten. Iallafall den del av köttbiten som inte var megasenig.
Mamman: “Smaken var det inget fel på. Synd bara att köttet var segt på sina ställen”.
Kommentar: Hmm… Köttet lämnade mycket att önska. Var på sina ställen mycket segt. Annars brukar detta vara riktigt gott.
Uppdaterad 2008-09-01: Det var inget fel på receptet i sig, utan det var nog råvaran jag hade otur med. Ett betydligt mer lyckat försök med minutbiff hittar ni här: “Minutbiff i gräddsås med strips och gurkhack“.