2006-08-14 (måndag)
Runt 1½ timme tar det att tillaga denna rätt, beroende på marineringstid.
ca 1 kg | potatis |
1 st | fläskytterfilé (lagom till 4 pers.) |
grillolja chili, Santa Maria | |
(ev. grillolja allround, Santa Maria) | |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
2 st | tomater |
½ st | gurka |
Barbecue Dinner Sauce, Knorr (glasflaska) | |
kaffegrädde |
- Dela fläskytterfilén i ca cm-tjocka skivor. Pensla dem med valfri grillolja och låt de ligga och marineras ett tag.
- Skrubba och koka potatisen.
- Torka av filéerna, strö på lite Piffi Allkrydda och lägg dem på grillen. Vänd någon gång.
- Skölj, hacka och blanda grönsakerna till salladen.
- Servera de grillade fläskytterfiléerna med kokt potatis, barbecue sauce/kaffegrädde och sallad.
Sonen, 4 år: Tycker om köttet, potatisen, kaffegrädden och gurkan. Som vanligt.
Dottern, 5 år: Äter allt utom grädde och bbq-sås.
Pappan: Misstänksam mot chiligrilloljan och bbq-såsen, muttrade något om att det var för starkt. Han tyckte dock väldigt mycket om det när han väl smakade.
Mamman: “Bbq-såsen och chiligrilloljan var oprövade kort som visade sig vara ganska starka och mycket goda. Mums!”
Kommentar: Marinerade barnens kött med allroundgrillolja istället för chili.