Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-08-14 (måndag)
Ytterfilé

Runt 1½ timme tar det att tillaga denna rätt, beroende på marineringstid.

ca 1 kg potatis
1 st fläskytterfilé (lagom till 4 pers.)
  grillolja chili, Santa Maria
  (ev. grillolja allround, Santa Maria)
  Piffi Allkrydda, Kockens
2 st tomater
½ st gurka
  Barbecue Dinner Sauce, Knorr (glasflaska)
  kaffegrädde
  1. Dela fläskytterfilén i ca cm-tjocka skivor. Pensla dem med valfri grillolja och låt de ligga och marineras ett tag.
  2. Skrubba och koka potatisen.
  3. Torka av filéerna, strö på lite Piffi Allkrydda och lägg dem på grillen. Vänd någon gång.
  4. Skölj, hacka och blanda grönsakerna till salladen.
  5. Servera de grillade fläskytterfiléerna med kokt potatis, barbecue sauce/kaffegrädde och sallad.

Sonen, 4 år: Tycker om köttet, potatisen, kaffegrädden och gurkan. Som vanligt.
Dottern, 5 år: Äter allt utom grädde och bbq-sås.
Pappan: Misstänksam mot chiligrilloljan och bbq-såsen, muttrade något om att det var för starkt. Han tyckte dock väldigt mycket om det när han väl smakade.
Mamman: “Bbq-såsen och chiligrilloljan var oprövade kort som visade sig vara ganska starka och mycket goda. Mums!”

Kommentar: Marinerade barnens kött med allroundgrillolja istället för chili.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se