2006-08-18 (fredag)

30 minuter tar det att göra 6 st varma lunchmackor.
6 skivor | Dollarfranska |
Lätta (att bre mackorna med) | |
1 st | tomat |
oregano | |
6 skivor | kokt smörgåsskinka |
6 skivor | valfri ost |
½ st | gurka |
- Bred mackorna.
- Skölj och skiva tomaten. Lägg skivorna på mackorna.
- Strö lite oregano över tomatskivorna.
- Lägg skinkskivorna ovanpå tomatskivorna.
- Avsluta med lite skivad ost.
- Gratinera ca 8 min i ugnen, 250 grader.
- Skölj och skiva gurkan i halvmånar.
- Servera de varma mackorna med gurkskivorna.
Sonen, 4 år: Beställde mackor med enbart smör och ost. Åt en hel samt mycket gurka.
Dottern, 5 år: Testade mackor med allt på. Slutade med att hon hällde av all fyllning och åt enbart mackan. Åt en macka och mycket gurka.
Mamman: “Lite för salt, annars var det mycket gott.”
Kommentar: Nästa gång gör jag två tomat- & skinkmackor till mig och tre ostmackor till barnen att dela på.