2012-12-31 (måndag)
En god, söt, hemmagjord glass som inte kräver någon glassmaskin.
½ st | vaniljstång |
1 dl | strösocker |
4 st | äggulor |
4 dl | vispgrädde |
100 g | Toblerone (original) |
- Klyv vaniljstången och skrapa ur innehållet. Blanda vaniljkornen med strösockret.
- Vispa ihop vaniljsockret och äggulorna.
- Vispa grädden och hacka chokladen.
- Blanda ner grädden och chokladhacket i äggsmeten.
- Häll glassmeten i en platsskål med lock och ställ i frysen minst fem timmar.
- Ta fram och rör runt i den några gånger under infrysningstiden.
- Servera på valfritt sätt som vanlig glass.
Sonen, 10 år: “Super-dupergott!” Sonen gillade, som väntat, godisglassen.
Dottern, 12 år: “Gott… Får vi mer?” Även dottern tyckte om kombinationen av glass och godis.
Pappan: “Det var gott! Påminner om ovandelen av Daimtårtan… fast med Tobleronesmak.”
Mamman: “Mycket god glass med tydlig Tobleronesmak. Kan ev. bli lite väl sött i längden om man inte serverar någonting till.”
Kommentar: Denna glass är tänkt att vara en del i vår nyårsefterrätt där den ska serveras tillsammans med “clementiner i sockerlag”, recept på det kommer senare. Både det och glassreceptet hittade jag i senaste numret av Hemmets Veckotidning. Som huvudrätt har vi planerat ryggbiff med hasselbackspotatis och persiljesmör. Ganska okomplicerat men ack så gott. 😀
Jag önskar er alla en trevlig nyårsafton och ett Gott Nytt År!