2006-08-26 (lördag)
God lunch till 2-3 personer.
8 st | kokta, kalla potatisar, normalstora |
1 st | röd paprika |
1 st | gul lök |
4 st | lövbiffar |
salt | |
svartpeppar, grovmalen | |
paprikapulver |
- Skala och skiva löken.
- Stek löken på medelvärme ett par minuter
- Skölj, rensa och skiva paprikan.
- Blanda paprikan med löken och fortsätt att steka ett par minuter till. Lägg upp på ett fat när de är genommjuka.
- Dela de kalla potatisarna och stek dem. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Låt potatisarna få färg.
- Tillsätt lök och paprika och stek potatisblandningen ett litet tag till.
- Strimla lövbiffen och fräs den hastigt på ett eget stekjärn med lite salt och svartpeppar.
- Servera lövbiffsstrimlorna med den stekta potatis/lök/paprika-blandningen.
Pappan: “Mycket gott!”
Mamman: “Annorlunda rätt som smakar mycket gott.”
Kommentar: När jag gjorde rätten använde jag 4 potatisar, vilket var alldeles för lite. Löken och paprikan tog över för mycket. Borde bli lagom med 8 normalstora potatisar.