2006-08-28 (måndag)
Lunchsallad för en ganska hungrig person.
1 st | avocado |
1 st | tomat |
½ st | rödlök |
1 dl | majskorn |
1 msk | pressad citronsaft |
1 msk | olja |
3 krm | tacokrydda |
salt | |
2 st | taco trays |
- Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
- Skölj och dela tomaten i små klyftor. (Ta ev. bort kärnorna.)
- Halvera avocadon, ta ur kärnan, gröp ur fruktköttet och dela det i mindre bitar.
- Blanda lök, tomat, avocado och majs i en skål.
- Blanda olja, citronsaft och kryddor i en annan skål.
- Häll dressingen över grönsakerna och rör om.
- Lägg över salladen i de två tacoformarna utan att få med för mycket av dressingen. (Det blir lätt för geggigt.)
Mamman: “Mycket, mycket, mycket gott. Är inte så mycket för vanliga, torra sallader. Denna var annorlunda.”
Kommentar: Inte så många salladsvänner i familjen. Barnen åt frukt istället.