2006-10-30 (måndag)
Gott och matigt direkt från smörgåsgrillen.
8 skivor | Dollarfranska |
Lätta (att bre mackorna med) | |
1 st | tomat, skivad |
4 skivor | kokt smörgåsskinka |
8 skivor | valfri ost |
några | cocktailtomater, halverade |
- Värm smörgåsgrillen.
- Bred mackorna.
- Lägg upp tomat-, ost- och skinkskivor på ett fat, så du lätt kommer åt dem när grillen är varm.
- Lägg två mackor i grillen (om det är en dubbelgrill), med smörade sidan nedåt.
- Lägg tomat, ost och skinka ovanpå.
- Avsluta med en smörad brödskiva, med den smörade sidan uppåt.
- Kläm ihop grillen och vänta i några minuter, tills osten smält.
- Servera grillmackorna med cocktailtomater.
Sonen, 4 år: Tyckte om sin specialbeställda macka: enbart ost.
Dottern, 5 år: Tyckte inte så mycket om det. Förmodligen var det skinkan hon inte gillade.
Pappan: Åt utan protest, men jublade inte heller.
Mamman: “Ganska torrt, men gott”
Kommentar: Relativt enkelt att göra, men inte helt uppskattat.