2011-09-01 (torsdag)
Enkel “korv och pasta”-rätt (till tre personer) som blir lite roligare med grönsaksstavar och dippsås.
6 st | smala korvar |
en klick | smör (att steka i) |
ca 5-6 dl | snabbmakaroner |
lite | rapsolja |
1 st | morot |
½-1 st | gurka |
ketchup | |
Senapsdipp: | |
creme fraiche | |
senap | |
salt | |
svartpeppar |
- Stek korvarna i lite smör i ett stekjärn på medelstark värme. Vänd då och då.
- Blanda ingredienserna till senapsdippen. Mängd beror på personlig smak.
- Koka makaronerna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och blanda ner lite olja.
- Skölj och stava gukan. Skala och stava morötterna.
- Servera korven med pastan, grönsakerna, senapsdippen och lite ketchup.
Sonen, 9 år: Hoppade över dippen men blev glad åt grönsaksstavarna. Korven och makaronerna var även de godkända.
Dottern, 10 år: “Den ser god ut men passar nog inte till detta”, sade hon och ratade dippen. Allt annat åt hon däremot utan protest.
Mamman: “Jag tyckte i alla fall om senapsdippen. Den piffade upp en annars lite alltför vardaglig rätt.”
Kommentar: En middag som är snabb, enkel och som får båda barnen mätta utan klagomål.
(Andra bloggar om: mat, recept, middag, familj, barn, barnfamilj, korv, pasta)