2006-11-07 (tisdag)
God rätt av en överbliven bit kassler. Tar ca en timme att tillaga.
lite | kassler |
några | potatisar (till 2 pers) |
lite | flytande Milda (att steka i) |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
1/4 st | gurka |
lite | chilisås, Felix |
- Skala potatisarna och dela dem i små bitar.
- Stek på ganska låg värme tills de nästan är genommjuka. Krydda med Piffi.
- Dela kasslern i lika små bitar som potatisarna.
- Låt kasslern steka med bland potatisarna en stund. Pytten är klar när potatisarna är genommjuka och de fått en fin gyllenbrun färg.
- Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
- Servera kasslerpytten med gurkan och lite chilisås.
Pappan: “Mycket gott!”
Mamman: “Råstekt potatis är alltid gott och passar bra ihop med kasslern. Fattas bara en roligare sallad och en god bit bröd.”
Kommentar: Är lite väl omständigt om man bara vill ha något snabbt. Har man tid och ork så är detta ett bra val.