2006-11-09 (torsdag)
God och fruktig sallad som passar till det mesta eller som lättlunch till en person.
2 st | salladsblad |
½ st | avocado |
½ st | mango |
½ st | papaya |
(bröd och Lätta) |
- Skölj och torka salladsbladen. Bred ut dem i bottnen av en skål.
- Dela avocadon, gröp ur fruktköttet ur ena halvan och tärna det.
- Skär loss en bit från mangon. (Mangon har en stor, platt kärna mitten. Skär vid sidan av den.) Skär loss skalet och tärna fruktköttet.
- Dela papayan, gröp ur kärnorna, skär loss skalet från ena halvan av frukten och tärna det.
- Blanda avocado, mango och papaya i en skål. Lägg sedan över det i salladsbladsskålen.
- Servera salladen med en god bit bröd, eller bredvid en huvudrätt.
Sonen, 4 år: Vill inte smaka.
Dottern, 5 år: Tycker mycket om avocadon och mangon. Salladsblad och papaya föll inte henne i smaken.
Pappan: Tyckte om mangon, avskydde avocadon, åt salladen och tyckte att papayan var menlös.
Mamman: “Mycket god blandning. Papayan är lite för söt, men tillsammans med mangon så jämnar det ut sig.”
Kommentar: Vi testade salladen till lövbiff och klyftpotatis. Fungerade mycket bra tillsammans. Nästa gång kan jag göra en större sallad. Förväntade mig inte att någon annan än jag skulle ta av den.