2006-11-24 (fredag)
Frisk sallad med krispiga rädisor.
2 st | salladsblad |
1/4 st | gurka |
några | rädisor |
en näve | rostade solroskärnor, Risenta |
(bröd och Lätta) |
- Skölj, torka och bryt salladsbladen i mindre bitar.
- Skölj och skiva gurkan.
- Skölj rädisorna och skär dem i mindre bitar.
- Lägg upp sallad, gurka och rädisor i en skål.
- Strö över solroskärnorna.
- Om salladen ska ätas som ensamrätt rekommenderas att den serveras tillsammans med en god bit bröd.
Pappan: Tyckte om rädisorna, ställde sig frågande till solroskärnorna men verkade inte ha något emot dem.
Mamman: “Salladsblad och gurka är egentligen ganska tråkigt. Rädisorna och kärnorna livade upp det lite.”
Kommentar: Serverade salladen till en sås&potatis-rätt, men kombinationen var inte helt lyckad. Rädisorna tog över för mycket. Salladen fungerade bättre senare när jag endast tog en bit baguette till den.