2006-11-28 (tisdag)
Enkel köttgryta som gör sig bra i matlådan.
400 g | lövbiff |
lite | flytande Milda (att steka i) |
1 st | gul lök |
½ st | röd paprika |
½ st | grön paprika |
½ st | zucchini |
1 st | purjolök |
½ tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
lite | ingefära |
3 msk | chilisås, Felix |
ca 2½ dl | vatten |
ca 1½ msk | maizenaredning |
soja, Colorit | |
ris (till 4 pers.) |
- Skala/skölj och strimla löken, purjon och paprikorna.
- Fräs upp grönsakerna i lite matfett. Lägg sedan upp dem på ett fat.
- Strimla lövbiffen och fräs upp den tillsammans med salt och peppar.
- Rör ner grönsakerna hos lövbiffen och tillsätt vatten och chilisås. Låt koka upp.
- Häll i maizenan, rör runt och låt puttra någon minut.
- Servera köttgrytan med kokt ris och ev. en kokt grönsak.
Sonen, 4 år: Åt överraskande nog en hel del kött och ris.
Dottern, 5 år: Åt bara lite ris. Detta var inte alls något för henne.
Pappan: “Mycket gott.”
Mamman: “Mycket gott. Synd att resterna hamnade i matlådan, hade varit trevligare att ha dem kvar hemma.”
Kommentar: Låt inte zucchinin, som lätt blir sliddrig, steka med lika länge som de andra grönsakerna.