2006-12-09 (lördag)
Varm grönsaksblandning med mycket smak. Tar ca 35 minuter att svänga ihop.
ca 20 st | haricots verts, frysta från Findus |
1 st | röd lök |
2 st | morötter |
½ st | zucchini |
flytande Milda (att steka i) |
- Skala morötterna och skiva dem i halvtjocka skivor. Koka dem lite halvmjuka.
- Koka haricots verts:en ca 2 minuter.
- Skala och skiva rödlöken. Stek den så den blir mjuk men inte får färg.
- Skölj och dela zucchinin i mindre bitar.
- Blanda i morötter, haricot verts och zucchini hos löken i stekpannan och låt allt bli lagom mjukt.
- Servera salladen till en varm huvudrätt.
Sonen, 4 år: Rusade från bordet, vägrade äta resten av maten (kött & hasselbackspotatis) eftersom tallriken var “smutsig”. (Det var grönsaker där.) Efter att vi, med hjälp en böna, delat in tallriken i en kanin- och en pojk-del åt han iallafall allt utom grönsakerna.
Dottern, 5 år: Smakade duktigt av allt, men tyckte inte om något av det. Zucchinin klöktes hon t.o.m. av. Hon trodde nog först att det var gurka.
Pappan: Tyckte verkligen om detta. Tömde hela skålen trots att det borde blivit rester över. Han hade tydligen glömt att han inte tycker om haricots verts.
Mamman: “Klart en av de bästa grönsaksblandningar jag ätit. Extra plus för den söta rödlöken.”
Kommentar: Att komma ihåg till nästa gång: Se till att zucchinin inte steks med för länge. Den blir lätt sliddrig.