Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-12-09 (lördag)
Grönsakssallad

Varm grönsaksblandning med mycket smak. Tar ca 35 minuter att svänga ihop.

ca 20 st haricots verts, frysta från Findus
1 st röd lök
2 st morötter
½ st zucchini
flytande Milda (att steka i)
  1. Skala morötterna och skiva dem i halvtjocka skivor. Koka dem lite halvmjuka.
  2. Koka haricots verts:en ca 2 minuter.
  3. Skala och skiva rödlöken. Stek den så den blir mjuk men inte får färg.
  4. Skölj och dela zucchinin i mindre bitar.
  5. Blanda i morötter, haricot verts och zucchini hos löken i stekpannan och låt allt bli lagom mjukt.
  6. Servera salladen till en varm huvudrätt.

Sonen, 4 år: Rusade från bordet, vägrade äta resten av maten (kött & hasselbackspotatis) eftersom tallriken var “smutsig”. (Det var grönsaker där.) Efter att vi, med hjälp en böna, delat in tallriken i en kanin- och en pojk-del åt han iallafall allt utom grönsakerna.
Dottern, 5 år: Smakade duktigt av allt, men tyckte inte om något av det. Zucchinin klöktes hon t.o.m. av. Hon trodde nog först att det var gurka.
Pappan: Tyckte verkligen om detta. Tömde hela skålen trots att det borde blivit rester över. Han hade tydligen glömt att han inte tycker om haricots verts.
Mamman: “Klart en av de bästa grönsaksblandningar jag ätit. Extra plus för den söta rödlöken.”

Kommentar: Att komma ihåg till nästa gång: Se till att zucchinin inte steks med för länge. Den blir lätt sliddrig.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se