2009-01-14 (onsdag)
Karamelliserade popcorn. Enkelt snacks man kan göra själv.
ca 1 dl | popcorn, opoppade |
några msk | olja |
lite | salt |
2 dl | strösocker |
100 g | smör, i tärningar |
- Poppa popcornen och salta.
- Smält sockret i en vid kastrull och låt det bli ljusbrunt. Var försiktig för det blir väldigt varmt.
- Lägg i smöret i det smälta sockret och låt det koka ihop till en slät karamellsmet under omrörning.
- Rör ner popcornen och se till att alla blir täckta med karamell.
- Häll upp popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Sära försiktigt på dem och låt dem kallna innan de serveras.
Sonen, 6 år: Åt en del men tröttnade snabbt.
Dottern, 8 år: Smakade, men tyckte inte om dem.
Pappan: Tycker inte om popcorn och ville därför inte smaka.
Mamman: “Smakar mystiskt och alldeles för salt. Går att äta men helst inte.”
Kommentar: I går var det tjugondag Knut och dags för julgransplundring. Enligt traditionen så ska det bjudas på något gott efter att man hjälpts åt att samla ihop allt julpynt. I år ville jag testa något nytt och hittade då detta recept på alltommat.se. Det blev inte helt lyckat men jag tror att jag ska försöka en gång till, men då hoppa över saltet. Blir kanske bättre.
(Andra bloggar om: recept, tjugondag Knut, julgransplundring, familj, barn)
Det såg dock gott ut och lät väldigt gott. Sådär härligt amerikanskt. 🙂 Låter som någonting man kanske bör testa själv. Jag gillar dock blandningen av sött och salt, så jag testar nog med saltet då. Hoppas förresten att du tycker att det smakar bättre nästa gång du testar! =)
Ska man verkligen salta poppisarna? Minns dessa från mina år i England och då var de inte salta. Man kan även testa att bara sockra och ät som vanligt utan kolan. Godare är att ha lite tackrydda över och skaka om.
Fast godast är ändå salt. 🙂
tacokrydda menade jag..
Mmm, undrar om man vågar prova, gillar verkligen popcorn med salt, men sött också? Får väl återkomma om jag testar, kul att se i alla fall!