2006-12-14 (torsdag)
Enkel allt-i-ett-rätt baserat på falukorv som tar ca 1 timme att tillaga.
500 g | falukorv |
7 st | potatisar, stora |
2 st | morötter, stora |
1 st | purjolök |
4,5 dl | vatten |
1 msk | senap |
1 st | köttbuljongtärning, Knorr |
1 krm | svartpeppar, grovmalen |
- Skala och skiva potatisarna och morötterna.
- Koka upp och rör runt vatten, senap och peppar i en rymlig gryta med lock.
- Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 10 minuter.
- Skär, snitta, skölj och skiva purjolöken. Blanda ner i grytan, som får koka ett tag till.
- Skiva falukorven och lägg skivorna överst i grytan. Låt koka tills korven är varm och rotfrukterna är genommjuka.
- Servera eventuellt sjömansfalun med lingon och bröd.
Sonen, 4 år: Bjäbbar som vanligt. Han skär korven i bitar, men äter inget.
Dottern, 6 år: Tycker om allt utom löken, säger hon, men det syns inte på tallriken. Hon äter nästan ingenting.
Pappan: Detta är en av de få korvrätter som han tycker riktigt bra om.
Mamman: “Mumsigt för att vara korv.”
Kommentar: Receptet är hämtat ur Rabén & Sjögrens “Vår Kokbok” men jag har ökat på det lite så att det ska räcka till pappans matlåda dagen efter.