2006-12-27 (onsdag)
Nästa nyårsafton blir fläskfilévarianten av detta recept huvudrätten på nyårsmenyn.
3 pkt | bacon |
4 port. | Pommes Chateau, Felix |
1 påse | grönpepparsås, Blå Band |
2 dl | standardmjölk |
½ dl | vatten |
4 port. | haricots verts, Findus djupfrysta |
- Tillaga potatisklyftorna ca en timme i 225 graders värme. Vänd och salta lite då och då.
- Knaperstek baconen.
- Låt haricots verts:en koka i 3 minuter, slå på 1 dl kallt vatten och låt de dra sig ca 5 minuter under lock innan du häller av vattnet och serverar dem.
- Vispa ner såspulvret i 2 dl mjölk och ½ dl vatten, koka upp och sjud 2 minuter under omrörning.
- Servera baconen med potatisklyftorna, grönpepparsåsen och haricots verts:en.
Sonen, 4 år: Äter mycket av bacon och potatis.
Dottern, 6 år: Tycker mycket om allt. (När hon bytt ut bönorna mot gula körsbärstomater.)
Pappan: “Det var jättegott, men bönorna passade inte in.” (Bönorna passade inte in eftersom han inte åt såsen. Därför fick han en blandad sallad till istället.)
Mamman: “Bacon är gott i vanliga fall och ännu godare så här.”
Kommentar: Enkel men lyxigt god middag som tar ca en timme att tillaga.