2007-02-12 (måndag)
Lätt-lunch till fyra personer som tar 30-40 minuter att tillaga.
2 st | kycklingfiléer |
(raps)olja / flytande Milda (att steka i) | |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
lite | torkad dragon, Santa Maria |
3/4 pkt | cotelli, Kungsörnen |
lite | “broccoli, majs, ärtor”, frysta från Findus |
ketchup, Felix |
- Tina ev. kycklingfiléerna och klipp dem i minibitar.
- Fräs kycklingarna på relativt hög värme i en stekpanna med lite fett i.
- Krydda med Piffi Allkrydda och krossad dragon. Låt kycklingarna bli genomstekta, vilket inte tar speciellt många minuter.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Koka grönsakerna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera kycklingbitarna med pasta, kokta grönsaker och ketchup.
Sonen, 4 år: Äter glupskt av allt utom av grönsakerna. Egentligen tycker han om majs, men tydligen inte idag.
Dottern, 6 år: Är inte så förtjust i pasta, men äter en del. Kycklingen, majsen och broccolin tyckte hon om iallafall.
Pappan: Åt, men verkade inte ha någon direkt åsikt.
Mamman: “Kyckling är alltid gott. Lite tråkigt med bara pasta till, men det kunde varit värre. Goda grönsaker iallafall.”
Kommentar: Snabbt, gott och nästan alla blev mätta.