2009-05-31 (söndag)
Recept på en rabarberpaj med havregryn.
125 g | smör |
1 ½ dl | havregryn |
1 ½ dl | vetemjöl |
½ dl | strösocker |
5-6 st | rabarberstjälkar |
1 dl | strösocker |
1 msk | potatismjöl |
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda ner havregryn, vetemjöl och socker bland smöret.
- Skala och skiva rabarberna.
- Blanda rabarberna med socker och potatismjöl och strö ut dem på bottnen av en pajform.
- Fördela havregrynssmeten över rabarberna.
- Grädda mitt i ugnen i 225 graders värme i 15-20 minuter.
- Servera pajen halvljummen eller kall tillsammans med t.ex. vanlijevisp, vaniljsås eller vaniljglass.
Sonen, 6 år: Nöjde sig med vaniljvisp.
Dottern, 8 år: Smakade pajen men tyckte att den var för sur.
Pappan: “Gott med havregrynen men lite väl surt för min smak. Passar nog bättre en riktigt varm dag.”
Mamman: “Mmmm… mycket friskt, surt, sött och tuggit. God paj där havregrynen var pricken över i:et.”
Kommentar: Även detta rabarberrecept hittade jag hos Matlyckan, där jag tidigare fann det uppskattade receptet på rabarbermuffins.
(Andra bloggar om: recept, paj, familj, barn, baka, rabarber)
Tänkte tipsa om två bröd recept som jag gillar!
Morotsbröd – blir riktigt saftigt & gott med morötterna & keson:)
15 st
5 dl Fiberhavregryn
5 dl Vatten
1 pkt Jäst
2 tsk Salt
2 tsk kanel
250g Keso
3 st Rivna morötter
5 dl Grahamsmjöl
5 dl Vetemjöl
1. Blanda fiberhavregrynen med vattnet & låt stå 2h.
2. Smula ner jästen och rör om.
3. Blanda ner resterande ingredienser och låt jäsa underbakduk i 30 min.
4. Sätt ugnen på 225g och baka ut 15 bullar & låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
5. Grädda imitten av ugnen i ca 15 min.
Passar jätte bra med philadelphia på:)
Skurna grovbitar
receptet är för 1 långpanna;
1 l filmjölk
7 dl vetemjöl
7 dl grahamsmjöl
7 dl rågsikt
3 dl sirap
6 msk lingonsylt
6 tsk bikarbonat
1.Sätt ugnen på 180 grader
2.Blanda alla ingredienser & bred ut i en smord långpanna.
3.Grädda imitten av ugnen i 40 min.
Kram Anna
Anna L,
Tackar. Alltid skoj med nya recept. 🙂