2007-05-03 (torsdag)
Klassikern “spaghetti med köttfärssås” i lite kryddigare tappning. (25-30 min)
ca 500 g | fläskfärs |
1 st | Spice mix for tacos, 35 g, Old El Paso |
1 dl | passerade tomater (alt. juicen från hela konserverade tomater) |
1 dl | vatten |
några | frusna majskorn, Findus |
4 port. | spaghetti |
ketchup | |
valfria grönsaker |
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
- Lägg köttfärsen i en torr stekpanna på spisen. Värm försiktigt tills färsen börjar smälta. Öka sedan värmen och bryn köttfärsen som vanligt.
- Tillsätt tomatjuicen, vattnet och kryddorna. Låt puttra ett tag.
- Lägg i några nävar majskorn och låt de puttra med tills de är redo att ätas.
- Servera spaghettin med köttfärssås och valfria grönsaker.
Sonen, 4 år: “Ta bort den!” var hans första kommentar till köttfärsen. Efter att jag försäkrat honom om att det var “tacoköttfärs” så smakade han den iallafall. Han tyckte faktiskt om den, med majs och allt. Han åt stora mängder spaghetti och en hel del köttfärs. Skoj!
Dottern, 6 år: “Det här var gott” och “Kan jag få en portion till?” var två av hennes kommentarer. Mycket uppskattat.
Pappan: “Njae… det är godare med vanlig köttfärssås. Ska man krydda köttfärssås så ska det vara med svartpeppar.” (Tillägg 2007-05-04: Han tyckte dock att resterna han åt dagen efter smakade riktigt bra. Tacosmaken tog inte övertaget på samma sätt eftersom han då tog mindre mängd köttfärs.)
Mamman: “Personligen föredrar jag den gamla vanliga smakfattiga köttfärssåsen.”
Kommentar: Efter att fått lite tips från en av barnfamiljs.se:s läsare så tog jag mod till mig och försökte ännu en gång att servera spaghetti och köttfärssås till mina barn. Denna gången gick det bättre. Tar gärna emot fler bra tips på hur man får barn att testa andra maträtter än de gamla vanliga.