2007-06-25 (måndag)
Rester av nypotatis fungerar utmärkt på varma mackor. (Tar ca 30 min.)
4 skivor | Dollarfranska |
lite | Lätta |
ca 8 st | nypotatisar, mellanstora, kokta och kalla |
1/2 st | gul lök |
lite | grillkrydda, Santa Maria |
valfri sallad/grönsaker |
- Bred mackorna med rikligt med smör och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Skiva potatisarna i halvtjocka skivor. Försök att pussla in så mycket potatis som möjligt på varje macka.
- Skiva löken och bred ut över potatisen.
- Strö över valfri mängd grillkrydda.
- Ställ plåten ganska högt upp i en 250 grader varm ugn, ca 8-10 minuter.
- Servera de varma smörgåsarna till en sallad/grönsaker.
Pappan: “Det var lika gott som det brukar vara.”
Mamman: “Mycket gott, men det behövdes lite extra salt på potatisarna.”
Kommentar: I vanliga fall brukar jag inte använda nypotatisar till detta receptet, men det fungerade lika bra.