2017-01-07 (lördag)
2016-nyårsmeny var uppskattad av hela familjen.
Förrätter: |
Avokadomousse med räkor och stenbitsrom (se recept) |
Pommes Pinnes (och ostbågar) och öl |
Räkor och mosad avokado på rostat bröd (se recept) |
Brieost på salta kex (och pommes pinnes) |
Huvudrätt: |
Ryggbiff och lövbiff med hasselbackspotatis och bearnaise-såser, |
kokt sparris, smörstekta vaxbönor och blandad sallad |
Efterrätt: |
Hemlagad Toblerone-glass (se recept) |
Clementiner i vanilj-sockerlag (se recept) |
Kvälls-snacks: |
Ostbricka (se innehåll) |
Chips och dippa |
Drycker: |
Festis Apelsin |
Fanta Exotic |
Vatten / Vin |
Päroncider (som nyårsbubbel) |
Sonen, 14 år: Förrätt med salta kex – Ryggbiff med hasselback, béarnaise – Glass & Clementiner
Dottern, 16 år: Förrätt med räktoast – Lövbiff med hasselback, béarnaise, vaxbönor, majs – Glass & Clementiner
Pappan: Förrätt med pommes pinnes – Ryggbiff/lövbiff med hasselback, vaxbönor – Glass & Clementiner
Mamman: Förrätt med avokadomousse – Ryggbiff/lövbiff med hasselback, béarnaise, sparris, sallad – Glass & Clementiner
Kommentar: När det gäller nyår så har vi inga “måsten” utan det kan lika gärna bli något från den lokala pizzerian (som vi gjorde 2014) som att vi slår till med många olika rätter efter familjemedlemmarnas önskningar (som 2015). 2016-menyn var dock så pass lyckad att det är mycket möjligt att vi återanvänder den även 2017. Vi återkommer med receptet på Avokadomoussen samt en närmare titt på årets ostbricka, som visade sig bli ganska annorlunda mot den vi hade 2014.
“Nyårsaftonstilltugg: Ostbricka – Chips och dippa – Nyårsbubbel”
(Andra bloggar om: nyår, nyårsafton, nyårsmeny, barn, familj)
Hej!
Har just gjort din avokadomousse! Den blev jätte god och fräsch! Jag tillsatte lite chiliflakes, för att få lite sting i den.
Gott 2018! Hoppas på fler inspirerande veckomatsedlar!
// Anna
Anna, Det låter som en alldeles utmärkt justering, som jag själv kommer att testa nästa gång. Aldrig fel med lite sting. Gott Nytt År! 🙂
Avokadomoussen blev en hit! Himmel vad god den var!
// Anna
Anna, Så roligt! Nu måste jag garanterat testa den lite mer stingiga versionen, tur att det snart är Trettondagshelgen. 🙂