2007-07-06 (fredag)
God lunchsallad för en person.
8-10 st | “stora grönländska räkor med skal”, Royal Greenland |
1/4 st | gurka |
1/4 st | rödlök |
1/2 st | avocado |
lite | majskorn, frysta |
ev. bröd och Lätta |
- Tina och skala räkorna om de är frusna och i sina skal.
- Koka majskornen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
- Skölj och skär stavar av gurkan.
- Skala och strimla rödlöken.
- Halvera avocadon, ta bort kärnan och skalet, skär fruktköttet i skivor.
- Blanda allt och servera till en god brödbit.
Mamman: “Var först lite tveksam till att stoppa räkor i en sallad, men det fungerade utmärkt. Jag tycker om alla ingredienserna var för sig och tillsammans blev det ännu bättre. Mycket gott!”
Kommentar: Matig sallad som inte lämpar sig så bra som tillbehör till en middag p.g.a. räkorna. Passar bättre som huvudperson i en lunch med ett gott bröd vid sidan om.