2007-08-15 (onsdag)
32 chokladigt goda små mumsbitar som tar runt en halvtimme att göra.
100 g | smör eller margarin |
1 dl | socker |
1 msk | vanillinsocker |
2-3 msk | kakao |
3 dl | havregryn |
2-3 msk | kallt starkt kaffe |
pärlsocker eller kokosflingor (till garnering) |
- Rör matfett, socker och vanillinsocker poröst.
- Blanda i kakao. (Jag tar 2 msk kakao.)
- Tillsätt havregryn och kaffe. (Jag tar 2 msk kaffe.)
- Rör om tills allt är väl blandat.
- Forma smeten till små runda bollar.
- Rulla dem i pärlsocker eller kokos.
- Förvara dem i kylskåp tills de ska avnjutas.
Sonen, 5 år: “Älskar chokladkakor. Tycker lika bra om dem vare sig de rullats i kokos eller socker.”
Dottern, 6 år: “Tycker om dem, men föredrar dem rullade i pärlsocker om hon får välja.”
Pappan: Lika kaktokig som ett barn.
Mamman: “Mycket godare än mitt gamla vanliga recept. Kaffet och vanillinsockret ger en mer “vuxen” smak. Tror dock att chokladbollar med pärlsocker är snäppet godare än kokosvarianten.”
Kommentar: Receptet är hämtat från “Sju sorters kakor” från ICA provkök, där kakorna går under namnet negerbollar.