2007-09-15 (lördag)
Ett enkelt och uppskattat sätt att tillaga fläskfilé på.
1 st | fläskfilé |
lite | flytande Milda (att steka i) |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
pommes strips, Felix (till 4 pers) | |
½ st | gurka |
några | mini-plommontomater |
Barbecue Dinner Sauce, Knorr (glasflaska) | |
(ketchup, Felix) |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor.
- Stek filébitarna några minuter per sida på ett stekjärn, krydda med Piffi.
- Skölj och dela grönsakerna.
- Servera fläskfilén med pommes, sallad och en klick bbq-sås.
Sonen, 5 år: Älskar kött! Trots att han tycker om pommes och gurka så fick jag påminna honom om att det fanns annat än kött på tallriken.
Dottern, 6 år: Äter mest pommes med ketchup och en del gurkbitar. Säger att hon tycker om köttet men äter bara en bit.
Pappan: “Det här var supergott!” Tog dock inga tomater.
Mamman: “Mycket gott! Hade glömt hur god bbq-såsen är.”
Favorit-i-repris-kommentar: Stekt fläskfilé med pommes, som tar ca en timme att få färdig, är en klassiker som hela familjen tycker om.
Mini-tomater var inget bra tillbehör eftersom även dottern ratar dem numera, nästa gång blir det vanliga tomater. BBq-såsen var däremot lyckad, trots att barnen inte ville ha den. Passar bra till köttet och är ett bra alternativ till béarnaisesåsen, som annars dyker upp allt för ofta.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, matblogg, fläskfilé, middag, fredagsmys)