2008-07-09 (onsdag)
Ett gammalt beprövat recept på en god och mäktig banankaka.
100 g | margarin |
2 1/4 dl | strösocker |
3 st | bananer, skalade och mosade |
2 st | ägg |
3 3/4 dl | vetemjöl |
1 ½ tsk | bikarbonat |
1 tsk | bakpulver |
2 tsk | vaniljsocker |
1 dl | mjölk |
- Smörj (och eventuellt bröa) en form med avtagbar kant.
- Rör margarin och socker pösigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget, samt de mosade bananerna.
- Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda till sist i mjölken.
- Häll smeten i formen och grädda kakan ca 55 minuter i 175 grader i nedersta falsen i ugnen.
Sonen, 5 år: Vill inte smaka.
Dottern, 7 år: Tycker att den är lite god. Äter några bitar.
Pappan: Tåler inte bananer och vill därför inte smaka.
Mamman: “God. Jag har dock aldrig smakat någon annan sort så jag vet inte hur den står sig mot andra banankakor.”
Kommentar: Detta är ett välbeprövat gammalt recept som jag skrev av från någonstans för ca 15 år sedan så vem som ska ha äran för det vet jag inte.
(Andra bloggar om: recept, mat, bananer, kakor, banankaka, familj)
Vilket sammanträffande, jag snodde ihop en banankaka igår kväll. Mitt recept ser lite annorlunda ut, men gott blev det !
Älskar banankaka, den blir ju så saftig och god 🙂
Åh den såg jättegod ut! Får nog ta och testa den nån dag =))