2007-09-25 (tisdag)
Falukorven – ömsom älskad, ömsom hatad. Här med pommes och/eller mos.
400 g | falukorv |
pommes strips, Felix | |
1 påse | pulvermos, ICA (ger 4 port. = 2-3 pers.) |
8 dl | vatten |
½ st | gurka |
lingon | |
senap | |
ketchup |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Skiva falukorven och stek den i lite matfett på ett stekjärn.
- Koka upp 8 dl vatten, blanda i mospulvret, vispa.
- Skölj och dela gurkan.
- Servera falukorven med pommes och gurka, alt. mos, lingon och gurka.
Sonen, 5 år: “Min favoritkorv!” jublar han och kramar om mig när han ser att jag står och steker falukorv. Äter glatt av korv, pommes, ketchup och lite senap.
Dottern, 6 år: Åt motvilligt en halv falukorvskiva samt en hel del pommes, mos och lingon. Smakade senapen, men tyckte inte om den. Försökte nog dölja korvsmaken med senapen, men det gick inget vidare.
Pappan: Ganska besviken eftersom han inte tycker om vare sig falukorv eller pulvermos och när det var hans tur att äta av maten på kvällen så var där ju inga pommes kvar…
Mamman: “Tja… inte helt fel med korv och mos när man är utsvulten.”
Kommentar: Jag tyckte lite synd om pappan när han kom hem på kvällen och skulle äta uppvärmda pulvermos- och korvrester, så jag gjorde potatisplättar av pulvermosen (med 2 ägg och 2 msk vetemjöl) och stekte upp ett paket bacon till honom istället. Detta uppskattades väldigt mycket.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, matblogg, falukorv, middag)