Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-10-19 (fredag)
kycklingfilé béarnaisesås

Mycket god kycklingfilé som tillagas i ugn.

3 st kycklingfiléer (ca 1 kg)
lite Grillolja allround, Santa Maria
några stänk Piffi Allkrydda, Kockens
ca ½ msk torkad dragon, Santa Maria
——-  
pommes frites, Felix (till 3 pers.)
1 påse béarnaisesås, BlåBand
1½ dl vatten
30g margarin
1 st gurka
  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
  2. Dela filéerna på längden, i så jämntjocka delar som möjligt.
  3. Smörj in kycklingarna i lite grillolja och krydda lite lätt med piffin.
  4. Smula dragonen och klappa in kycklingen med den.
  5. Lägg kycklingarna på galler i en form och ugnsstek dem ca 20 minuter mitt i ugnen i 175 grader.
  6. Vänd kycklingarna och stek dem ytterligare ca 30 minuter, tills de är genomstekta.
  7. Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
  8. Skölj och hacka gurkan.
  9. Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
  10. Servera kycklingfiléerna med pommes, béarnaisesås och gurkhack.

Sonen, 5 år: Mycket, mycket glad för kyckling, mindre glad för pommes och inte alls glad för béarnaisesås. Han verkade nöjd iallafall.
Dottern, 6 år: “Kycklingen var inte så där jättegod.” Hon tog endast några tuggor av kycklingen, men pommes, béarnaisesås och gurka åt hon massor av.
Mamman: “God, klassisk kyckling med pommes och béarnaise kan aldrig bli fel. Mums!”

Kommentar: Tillagade en påse frusen kycklingfilé på 1 kg från Kronfågel. Där fanns 3 st filéer, vilket gav 6 st kycklingbitar. Det blev en del kyckling över som kan hackas ner i mindre bitar och användas i matlåds-kycklingsallader.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se