2007-10-20 (lördag)
Gränsen mellan enkel och snål är hårfin. God är den iallafall.
½ st | kycklingfilé, stekt/grillad, kall |
1 st | tomat, stor |
½ st | gurka |
(ev. salt och svartpeppar) | |
1 bit | baugette/tekaka/annan god bit bröd |
- Skölj, torka och dela grönsakerna i mindre bitar.
- Salta och peppra om så önskas, inget måste.
- Tärna kycklingen i lagom stora bitar.
- Blanda allt och lägg i en matlåda.
- Servera kycklingsalladen med en bit bröd.
Pappan: “Fin-fin matlåda, äntligen sallad som jag bett om länge!”
Kommentar: Använde mig av en bit dragonkyckling från gårdagen. En bit = ½ st kycklingfilé.
(Andra bloggar om: recept, mat, matlåda, kyckling, sallad, matblogg)