2007-11-04 (söndag)
Recept på goda revben i hemmagjord mexikanskinspirerad marinad.
ca 1,5 kg | revben, tjockskurna av bog |
1 dl | rapsolja |
1 msk | Mexicansk Grillkrydda Chili, Santa Maria |
2 tsk | soja, Kikkoman |
- Blanda olja, kryddor och soja i en stor skål.
- Dela revbenen i mindre bitar och låt de marineras i skålen i ca en timme.
- Torka av revbenen lite lätt mot ett hushållspapper och lägg över dem i ugnens långpanna.
- Sätt in dem i mitten av en 175-gradig ugn och låt de stekas i ca 40 minuter.
- Skopa upp överflödigt fett.
- Vänd revbenen och stek ytterligare ca 40 minuter. Skopa ev. upp mer fett under tiden.
- Servera revbenen t.ex. som en lunch tillsammans med (ugnsrostade) baguetter och en blandad sallad.
Sonen, 5 år: Åt väldigt många. Riktig liten stenålderskille som älskar att sitta och gnaga på revben, kycklingben o.s.v.
Dottern, 6 år: “Det känns som man rotar i en snäcka med en snigel.” Var inte alls imponerad av fettet på revbenen. “Varför ska köttet gömma sig UNDER fettet? Varför kan det inte vara ÖVER?” Köttet tyckte hon väldigt bra om iallafall.
Pappan: Tyckte att de var en aning smaklösa. Föredrar lite mer kryddade revben.
Mamman: “Inte dumt alls.”
Kommentar: Det tar ca 1½ timme att tillaga dessa revben, + 1 timmes marineringstid.
Ett annat recept på lite kryddigare revben: Julrevben
(Andra bloggar om: recept, revben, familj, barn, matblogg, mat)