2007-11-19 (måndag)
Ca 40 minuter tar det att laga denna dragondoftande köttfärssås för två pers.
250 g | nötfärs |
½ st | gul lök |
rapsolja | |
1 st | tomat, normalstor |
2 dl | vatten |
3/4 dl | röda linser |
½ tsk | dragon, torkad |
1 msk | tomatpuré |
salt | |
svartpeppar, malen | |
- Skala och finhacka löken. Hacka tomaten.
- Bryn färsen i lite olja i ett par minuter.
- Tillsätt löken och fortsätt steka i några minuter till.
- Lägg i tomathack, vatten, linser och tomatpuré. Smula även ner dragonen.
- Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera köttfärssåsen med spaghetti och kokta majskorn.
Sonen, 5 år: “Jag tyckte om linserna.” sade han glatt och åt en hel del av köttfärssåsen och ännu mer av spaghettin och majsen.
Dottern, 6 år: “Det funkar inte. Ingenting passade.” Hon verkade förvånad över att lillbrosan tyckte om maten. Därför smakade hon tappert av köttfärsen flera gånger, men det blev inte bättre för det. Spaghettin och majskornen tyckte hon om iallafall.
Mamman: “Inte dumt alls, till en början. Man tröttnar dock ganska snabbt.”
Kommentar: Receptet är inspirerat av Ulrikas GI-köttfärsås som jag hittade på aftonbladet.se. Som vanligt har jag tagit bort och lagt till lite som jag själv velat, så om ni håller en GI-diet så är det nog säkrast att ni tittar på originalreceptet här.
(Andra bloggar om: recept, mat, köttfärs, nötfärs, köttfärssås, barn, middag)