2007-11-23 (fredag)
Denna goda äpplekaka tar ca 70 minuter att tillaga.
2 st | ägg |
1½ dl | strösocker |
1½ dl | vetemjöl |
2-3 st | äpplen |
kanel | |
strösocker | |
50 g | smör |
- Vispa ägg och socker. Rör ner mjölet.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
- Häll smeten i en smord (och ev. bröad) form, ca 23 cm i diameter.
- Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten och strö på socker och kanel.
- Hyvla eller skär smöret i tunna skivor och lägg överst.
- Grädda i ugnen ca 45 minuter i 175 grader.
- Servera äppelkakan med vaniljglass.
Sonen, 5 år: Åt glatt en hel bit, med mycket glass.
Dottern, 6 år: Åt flera bitar och en hel del glass.
Pappan: “Den smakar som en vanlig äppelkaka. God.”
Mamman: “Inte dum alls. Håller med pappan.”
Kommentar: Nästan hela kakan försvann med en gång. Mer än godkänd m.a.o.
Receptet är hämtat från aftonbladet.se.
(Andra bloggar om: recept, äppelkaka, äpplekaka, familj, matblogg, barn)