2007-12-06 (torsdag)
Enkelt och god middag till fyra personer på under en timme.
potatis (till 4 pers) | |
8 st | Hot Dogs, Scan |
lite | flytande Milda (att steka i) |
2 dl | kaffegrädde |
½ st | purjolök |
½ st | gurka |
2 st | tomater |
- Skala och koka potatisen.
- Stek korvarna.
- Snitta, skölj och skiva purjon i tunna skivor.
- Skölj och skiva grönsakerna.
- Servera korvarna med kokt potatis, purjolök, grädde och grönsaker.
Sonen, 5 år: Åt två korvar, många potatisar, mycket grädde och en hel del gurka. Mycket nöjd.
Dottern, 7 år: Fick två snabbhamburgare istället för korvarna. Hon åt väldigt mycket av allt utom av purjolöken och grädden.
Mamman: “Detta var faktiskt riktigt gott, trots att det var vanlig grillkorv.”
Favorit-i-repris-kommentar: Denna gången hade vi purjo istället för gul lök, vilket visade sig vara en lika bra idé. Fungerar vilket som.
Sist hade vi en blandad grönsallad, vilket blev lite torrt. Att bara lägga upp tomat- och gurkskivor fungerade bättre, men det är fortfarande inte riktigt bra. Ska testa med några kokta grönsaker nästa gång.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, korv, potatis, matblogg, barn, foto)