2007-09-05 (onsdag)
40 minuter tar denna enkla köttfärsgryta att tillaga.
500g | fläskfärs/blandfärs |
flytande Milda (att steka i) | |
1 st | purjolök |
1 krm | malen svartpeppar, Santa Maria |
1 tsk | paprikapulver |
2½ dl | vatten |
1 st | köttbuljongtärning |
1-2 msk | chilisås |
——- | |
3 dl okokt ris | |
Wok Classic, Findus |
- Koka riset.
- Ansa, snitta, skölj och strimla purjon.
- Fräs purjon lite snabbt i lite margarin. Tag upp och lägg på ett fat.
- Bryn färsen. Krydda med paprikapulver och svartpeppar.
- Tillsätt purjo, buljong, chilisås och vatten. Låt puttra i några minuter.
- Blanda ner det kokta riset i köttfärsröran.
- Fräs wokgrönsaker i lite olja i en stekpanna tills de är genomvarma.
- Servera köttfärsgrytan med de stekta wokgrönsakerna.
Pappan: “Ganska intetsägande. Utan grönsakerna hade det inte smakat någonting, knappt ens köttfärs.” (Han konstaterade dock att det inte heller smakade illa och kunde därför äta en ansenlig mängd utan problem.)
Mamman: “Tråkig rätt. Tur att grönsakerna var roliga. Man blir mätt, men inte speciellt glad.”
Kommentar: Smakar knappt någonting alls, riset stjäl nog all smak när det blandas ner hos köttfärsen. Bortser man från det så är det en bra rätt som är enkel att laga och mättar bra. Nästa gång, om det blir någon, så kryddar jag rejält med paprikapulver och svartpeppar och hoppas på det bästa. Kanske även lite chili-pulver.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, gryta, köttfärs, familj, matblogg)